Reise til Koster

Det er flere måter å komme seg til Koster på.

Med bil fra Oslo/Trondheim: Hold E6 mot Göteborg til du passerer Sverige. Etter svenskegrensa tar det om trent 15 minutter til du tar av mot Strömstad.

Med bil fra Göteborg: hold E6 mot Oslo fra Göteborg. Etter at du har passert Skee, ta av mot Strömstad.

Parkering i Strömstad: Vi har gjort avtale med Strömstad turistkontor om at reisende med bil kan parkere på Södra hamnen ved Color Line-terminalen fra lørdag til søndag. De de reisende betaler parkeringsavgift til kl 15:00 på lørdag. Etter dette er parkering gratis. Södra hamnen ligger i ca 10 - 15 minutters gange til Norra Hamnen hvor Kosterbåten anløper. Se kart nederst på siden

Tog og buss: Västtrafik, TimExpressen og SJ har tog og buss til Strömstad. Vi anbefaler derfor å undersøke selskapenes nettsider for mer informasjon. Buss og jernbanestasjon i Strömstad er i gangavstand til Norra hamnen.

Fly: Dersom du kommer langveis fra kan det være mulig å fly. Det anbefales å fly til Göteborg og deretter ta tog til Strömstad. Det er også mulig å ta fly til Rygge, men du vil da være avhengig av privat transport for å komme frem til Strömstad.

Ferje til Strömstad: Color Line har ferje mellom Sandefjord og Strømstad. Der er anbefalt at bilen ikke tas med på overfarten siden ferjekaien er i gangavstand til Kosterbåten.

Kosterbåten: Ta Kosterbåten til Ekenäs. Båten anløper Norra hamnen i Stömstad. Billetter kjøpes på automat på havnen eller ombord på båten (kun kontant salg). Kosterbåten aksepterer både norske og svenske kroner, men gir en kronekurs på 1 til 1.

Priser for kosterbåten:
Voksen en vei: SEK 80:-
Ungdom (7-19 år): SEK 60:-
Barn under 7 år reiser gratis.

Rutetider:
http://www.kostermarin.se/turlistor/Koster-Hoegsommar.pdf

Egen båt til Koster: Dersom du tar deg fram til Koster med egen båt, still inn GPS'en på følgende kurs: 58°53,36N 11°2,54E. Det er mulig å fortøye båten mot avgift på Ekenäs.

Kart over Strömstad sentrum:
Kartet viser hvor kosterbåten anløper og hvor parkering er mulig. Kartet er hentet fra Google maps. Klikk på kartet for større versjon.

Kart over Strömstad sentrumKart over Strömstad sentrum