Korka blomster

Oct
19

Mamma var på besøk i sist uke. Det fikk virkelig fart på planleggingen vår.

Det er mange ting som skal ordnes til et bryllup av en slik art. Det er selvklart at vi trenger all den hjelp vi kan få. Mamma kom sist uke på besøk. Rakel og Even var også her på høstferie. Mamma har (nesten) på eget initiativ utropt seg selv til bryllupet blomsteransvarlig. Nå skulle hun virkelig vise at hun var jobben verdig.

Mens jeg var på skolen og Jegana var på jobb, stakk hun en runde for å sjekke blomsterpriser her i Halden. Hun endte til slutt opp med en pakke roser av den typen vi skal bruke i bryllupet, en gren brudeslør,en eføy, en oasis og noen enkle blomstervaser. Samtidig rasket hun også med seg noen ideer fra en av byens blomsterhandlere.

Kort etter handleturen var hun godt i gang med å lage prøveoppsatser. Dette er oppsatser som skal være lave og brukes til bordene. Fem roser, litt brudeslør og et par grener eføy ble puttet i en oasis og ble til den lekreste borddekorasjon. Hun fant også noen speilfliser og lagde en mindre dekorasjon med en rose. I tillegg ble det også lagd et par andre meget pene og mindre dekorasjoner.

Den største overraskelsen vi fikk var det lille tipset hun fikk fra en av blomsterhandlerne i byen. En bruskork ble fylt med litt oasis og en liten kvast brudeslør. Dette ble til en enkel og svært dekorativ liten sak som kan benyttes for å plasseres rundt omkring på bordene. Denne ideen var så god at vi må begynne skrukorkinnsamling umiddelbart for å få nok :-). Ja, moder'n har bevist at hun er riktig person til å lage blomsterdekorasjonene. HURRA!

Et par andre ting kom også opp etterhver som vi gikk igjennom planene. Det å arrangere et bryllup på Kosterøyene byr på en aldri så liten logistikkutfordring. Det er ikke bare folk som skal til og fra øya, men også andre ting. Gaver, blomster, kaker, klær og annet skal fraktes fra båten og opp på hotellet. Det er riktig nok ikke lange biten fra havna til hotellet, men alikevel kan det bli mye å gjøre.

Jeg tror nok vi må tigge en del hjelp til å få frakta ting til hotellet. Dessuten tror jeg også vi trenger å låne en del kjølekapasitet. Jeg har ikke spurt noen, men jeg håper vi kan få låne en mørk og kald kjeller til noen blomster fra torsdag til fredag/lørdag. Jeg tror jeg må organisere en eller annen form for liste over hjelpere til bryllupet og fordele arbeidsoppgaver.

For å ta en oppsummering: Nå tror jeg det kun gjenstår følgende ting å organisere: kakebaking (Dette er morsomt!), frakt til og fra Koster (Hjelp!), musikk på koster og fotograf.

:)

Det var kjempe gøy da bestemor var der! Vi hadde det gøy med å lage dekorasjoner:)

Men du og Jegana fortjente det jo, det var jo 5 års jubileum:):)