Fjellvettregler

Jul
11
Velkommen til Ertehytta

Den femte fjellvettregelen er "Lytt til erfarne fjellfolk" og den ånnende fjellvettregelen sier at det er ingen skam å snu. Jeg tror kanskje det kan være noe i dette.

Jeg har tidligere skrevet mye pent om Berga Selskapslokaler, men nå skulle det ha seg slik at vi fikk tips om Ertehytta og hvem som leier ut den. Ertehytta eies av Tistedalen Friluftslag og kan leies ut til selskapslige anledninger. Hytta ligger i Ertemarka, lang opp i der du tror du har naturen for deg selv. Vi tenkte å kjøre opp dit i går for å se på om det kunne være verdt bryet å bytte lokale. Som en blind høne på jakt etter korn, kjørte jeg forbi Tistedalen og gjettet meg fram til hvor den kunne være. Det skulle vise seg lettere gjort enn sagt.

Vi kjørte rett opp til en parkeringsplass og fulgte skiltingen mot hytta. Riktig nok måtte vi snu da vi møtte på en bom med advarsel om at den kunne stenges uten varsel. Deretter var det bare å traske opp veien mot hytta i et aldeles nydelig vær. Her skulle naturen vise seg fra sin beste side. Stillheten ble bare brutt av noen sykelister som av og til suste forbi oss.

Etter å ha gått de skiltede 2 kilometerene opp til hytta, kom vi fram. Her var det stor uteplass med et flott område som egner seg både til grilling, spising, leking og hva annet man vil. Nå er det bare å sjekke at hytta er ledig og leie den. Vi skal også sørge for at vi får lov å kjøre opp til den i forbindelse med bryllupet også. Det forenkler en del. Mer info om hytta og bilder kommer etterhvert.