Ønskelisten er publisert

Sep
12

En gang i tiden trodde jeg regelen var "Den som maser, får ikke". Dette viser seg å være feil. I allefall for alle som har mast etter ønskelisten til bryllupet.

Det er fristende å rope ENDELIG ER DEN HER! Men det skal jeg ikke. Det er mage som har spurt etter ønskelisten og endelig er den ute. Selvsagt kan den bli oppdatert. Det er i skrivende stund 298 dager igjen til den store dagen.

Listen er blitt på en A4-side med ting og tang i alle prisklasser. Alt fra svindyrt til så billig at du kan kjøpe det etter å ha pantet noen av de tomflaskene du fant i vegkanten. Skriv gjerne ut ønskelisten og ta den med deg i butikken. Skal du innom noen av de butikkene som er nevnt i ønskelisten, har de gjerne en ovesikt over hva som er solgt.

Så til slutt idag tenkte jeg at jeg skulle fortelle historien om regelen "Den som maser, får ikke". Dette var en regel jeg ble opplært til som liten gutt av mine foreldre. Selvsagt trodde jeg dette var en regel som var gyltig uansett hvor og når det skulle være.

Dagen jeg fikk smertefult erfare at verden ikke var sort-hvitt var på selveste 17. mai midt på 80-tallet en gang. Jeg skulle kjøpe is og fikk etter litt om og men følgende beskjed fra kioskdamen: "Få pengen!" Jeg repliserte s-om jeg hadde lært hjemme: "Den som maser, får ikke!" og stakk av med isen i den ene handa og pengen i den andre. Kioskdamen var ikke snauere enn at hun la på sprang etter meg og etter at jeg kom frem til mamma og pappa måtte jeg nok inse at hun skullle ha pengen. Selv om hun maste.